פרסום ממומן הוא אחד הכלים המרכזיים לקידום העסק והגעה לקהל הרחב בעידן הדיגיטלי. זו נחשבת דרך קלה ומהירה יותר להגיע לקהל היעד אבל כדי להצליח בו, צריך לדעת איך לעשות את זה בצורה נכונה. קבלו 5 טעויות שבעלות ובעלי עסקים עושים בפרסום הממומן שניתן בקלות להימנע מהן ולהגיע לתוצאות טובות יותר.
1. מתחילים מההתחלה: זו לא מכונת לידים
מי שחושב שאם הוא ישקיע כסף מובטחים לו לידים, לצערי טועה. מדובר במערכת שמשתנה כל הזמן, ועובדת בבסיסה כמו מכירה פומבית עם המון קריטריונים שיכולים להשפיע. אם למישהו הייתה שיטה מוכחת להשגת לידים באופן וודאי, כנראה שהוא היה היום מולטי מיליונר וכולנו היינו מכירים אותו. המערכת מתעדכנת על בסיס כמעט יומיומי ולכן חשוב להיות עם האצבע על הדופק ולהבין איך השינויים עשויים להשפיע על הקמפיינים שלנו.
עכשיו, אחרי שהפנמתם את ההנחה החשובה זו, אפשר להמשיך.
2. אל תתחילו לפני שיש לכם תשתית אורגנית
מבחינה טכנית כל מה שנדרש כדי להתחיל, הוא שיהיה לכם דף פייסבוק עסקי, אבל מה הטעם להשקיע בקידום ממומן ולהביא קהל חדש לדף שלכם אם הוא עדיין ריק וחסר תוכן משמעותי? לכן, חשוב שתשקיעו בכתיבת תוכן אורגני שמשקף את הערכים, המסרים והבידול שלכם, גם בפייסבוק וגם באינסטגרם. הבהירו לקהל מה אתם מציעים לו ואיך תוכלו לפתור לו את הבעיה שלו ורק אז - התחילו בקידום ממומן.
3. אל תמהרו, תכננו נכון
גם קידום ממומן לוקח זמן, זה לא זבנג וגמרנו. צריך לתכנן אסטרטגיה: לבנות קמפיין לקהל חדש ולכתוב תוכן למי שעדיין לא מכיר אתכם. בהמשך תוכלו לבנות קמפיין רימרקטינג (שיווק מחדש) לקהל מעורבות שכבר מכיר אתכם ופגש את פרסומי העסק שלכם, הפעם עם תוכן יותר מכירתי ועם הצעה אטרקטיבית.
גם אתם, כלקוחות, לא תמיד תקנו מוצר או שירות מהפרסום שתראו בפעם הראשונה. הרבה פעמים כשאנחנו מעוניינים לרכוש מעסק, אנחנו מתחילים קודם כל לעקוב אחריו, לברר לגביו, לקרוא עליו ורק אחרי ש'התחממנו' אנחנו מוכנים לרכישה.
4. אל תגבילו לפי תחומי עניין
האוכלוסייה שלנו בארץ קטנה יחסית ולכן, אם תגבילו את הקמפיין הממומן שלכם לפי תחומי עניין, אתם עלולים לצמצם מדיי את הקהל ולפספס לקוחות רלוונטיים. הגבילו רק לפי גילאים, מין או אזור מגורים, ואת היתר תשאירו לתוכן המודעה עצמה בה תכתבו למי אתם פונים. למשל: כתבו בשורה הראשונה 'אמהות לילדים קטנים', 'בעלי עסקים בתחום ה...', 'סובלים מכאבי גב?' מי שזה רלוונטי עבורו יעצור ויקרא.
5. אל תתפזרו יותר מידי
על מנת לבצע אופטימיזציה ולנתח בקלות את נתוני הקמפיין הממומן שתעשו, השתדלו לבחון כל פעם קריטריון אחד בלבד. למשל, אם תפנו לקהל אחד בלבד, רצוי שתשתמשו בכמה מודעות שונות כדי לבחון איזו מהן עבדה טוב יותר (גם כאן מומלץ לבחון רק משתנה אחד - אותו טקסט ותמונות שונות לכל המודעות, או להיפך). אם תנסו יותר מדיי דברים יחד, לא תוכלו לדעת מה הקריטריון שהשפיע על הצלחת הקמפיין.
עד כאן הכל ברור?
במאמר בביז פיינדר הצגתי טעויות נוספות שכדאי להימנע מהן,
מוזמנים להמשיך לקרוא:
Comments